KONKURS GASTRONOMICZNY POD HASŁEM „MLEKO I JEGO PRZETWORY”
14 marca 2019 roku dwie uczennice naszej szkoły pod opieką pani Izabelli Kuźniar wzięły udział w Konkursie Gastronomicznym pod hasłem „Mleko i jego przetwory”, który odbył się z Zespole Szkół Tekstylno-Gospodarczych w Rakszawie. Celem konkursu było propagowanie zasad zdrowego odżywiania, zainteresowanie uczniów tematyką zawodową, wyrobienie umiejętności zdrowej rywalizacji oraz wspólna zabawa. Konkurs składał się z części teoretycznej (test wiedzy) oraz części praktycznej, w której uczniowie mieli przygotować trzy porcje wskazanej potrawy (naleśniki z serem) według otrzymanej receptury. Oceniana była poprawność procesów technologicznych, smakowitość potrawy, estetyka i dekoracja, dobór zastawy stołowej oraz higiena pracy.
Dziewczęta z naszej szkoły (Karolina Wojnar i Kinga Machniak) wywalczyły III miejsce w międzyszkolnej rywalizacji. Serdecznie im gratulujemy, tym bardziej, iż zostały pochwalone prze organizatorów za zdobycie najwyższego wyniku w części teoretycznej.